Om oss

Knut
Knut
Marit
Marit

Vi heter Marit Melby og Knut Iversen og bor på Bekkestua, et lite tettsted ca. en mil vest for Oslo.
Vi har hatt huskatt i mange år, hvor flere hadde Norsk skogkatt mor, men far var ukjent! Kattene fikk gå fritt, men ettersom tiden gikk økte trafikken på veiene og vi mistet to katter på ganske kort tid.

Da vi etter en lang stund bestemte oss for å anskaffe ny katt, måtte det bli en Norsk Skogkatt med stamtavle. Friheten som de andre kattene fikk nyte godt av ble inndratt. Nå har vi ny romslig kattegård med katteluke som alltid står åpen til huset.

 

Før vi bestemte oss, var vi i kontakt med flere oppdrettere som hadde kattunger for salg. I januar 2007 falt valget til slutt på EMBLA av Kosepus, det kunne ikke bli andre enn henne for oss.
At vi skulle bli trofaste katteutstillere hadde vi nok aldri forestilt oss, men det ble vi altså! Etter som tiden har gått er vi blitt kjent med mange med samme interesse. Knut ønsket seg fryktelig en hanne og tok kontakt med Fodnaheia`s, oppdrett og selv om det ble lenge å vente på Fodnaheia`s LOUIE så var det virkelig verd det, maken til herlig gutt skal en lete lenge etter!
Om kvelden 2. mars 2010 ble Karenstua's første kull født, 2 hunner og 3 hanner. Det ble som vi trodde, kombinasjonen Embla - Louie var rett og slett fantastisk!
Natt til onsdag 10. november 2010 Embla og Louies ble kull nummer to født, 3 jenter og 3 gutter, som vi er storfornøyd med! Capt. Fantastic fra dette kullet var i utgangspunktet ment å flytte til Island, men da det oppsto problemer med den nye eieren valgte vi å beholde han, en avgjørtelse vi aldri har angret på.
16. februar 2011 ble det født et nydelig kull hos Dalkullans i Sverige. Ziva Zigall var den vakreste av dem alle og flyttet hjem til oss 4. mai 2011.
Capt. Fantastic og Ziva er perlevenner!
Om kvelden 16. februar 2012 ble kull nummer tre født, også dette en kombinasjon mellom Louie og Embla. 2 jenter og 3 gutter store og kraftige alle sammen.
Halloween-dagen 31. oktober 2012 kom det første kullet til Ziva og
Capt. Fantastic. 2 jenter og 3 gutter. Imotsetning til Embla som føder så lett, ble dette en strabasiøs og forferdelig opplevelse for Ziva. Vi gleder oss til å se utviklingen til dette kullet. Svært få av våre kattunger er avl/utstillingskatter!

Karenstua KARENSTUA
Hvorfor Karenstua's?
Jo, det er en liten rørende historie fra Østerdalen på tidlig 1800-tallet. Karen kom til en av storgårdene i Østerdalen som gårdsjente, det sies hun var vakker å se til og svært godt likt av alle. Så skjer det fatale at hun kommer i ”ulykke” med odelsgutten på gården. Et forhold mellom henne og gutten var fullstendig utenkelig i Norge på den tiden. Her kunne historien tatt slutt, og det hadde aldri blitt noen Karenstue. Men i åskanten et stykke fra gården ble det satt opp en liten tømmerstue for Karen og hennes lille gutt. Da det ikke ble født noen odelsgutt på gården, var det Karens sønn som førte slekten videre. En varm og gripende historie synes vi!

Karenstua er blitt flyttet mange ganger i årenes løp. Vi fikk kjøpt den på 70-tallet hvor den da sto hensatt på et jorde og vi flyttet den til vårt ferieparadis ”Storhaugen”. Stedet ligger i et LNF område, det vil si et vernet område uten biltrafikk. Plassen har vært i Knuts familie i mange mange år, og her lader vi batterier og kattene har sin fulle frihet. Vi har en fantastisk utsikt mot Østerdalens høyeste fjell Tron og store deler av den Norske fjellheimen.

INTERESSER
Vi har for det meste sammenfallende interesser. Vi er redaktører for den Norske Jukeboxklubben “BIG BOPPERS” sin avis COIN RETURN og trives godt med gamle veteranbiler og motorsykler. Knut mekker på gamle kjøretøy og spillemaskiner og Marit trives med hagearbeid og strikker hvis det blir tid til overs.
Vi har tre nydelige barnebarn, Sunniva Kristiane og Embla Helene som nå er blitt 6 og 4 år og bitte lille Matilde Lykke!

Du er alltid velkommen til Karenstua's!

 


Sist oppdatert: 20.11.2012